4.4.13

Käsityö juhlii ensi viikolla, vielä ehdit mukaan!

Taidon ja käsityön -viikko on jo ensi viikolla! Tiedoksi niille, jotka eivät ole vielä viikkoon törmänneet: kyseessä on valtakunnallinen tapahtumaviikko, joka nostaa esille suomalaista osaamista, taitoa sekä käsityökulttuuria ja muotoilua.

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry, Tekstiiliopettajaliitto TOL ry ja Teknisten aineiden opettajat – TAO r.y. ovat haastaneet kaikki käsityöstä innostuneet osallistumaan omilla tavoillaan. Moni onkin ottanut haasteen vastaan. Taidon ja käsityön viikkoa 8.–14.4.2013 vietetään lukuisissa tapahtumissa, näyttelyissä, kursseilla sekä työpajoissa, verkkoyhteisöistä puhumattakaan. Esimerkikai käsityöyrittäjät ovat vahvasti mukana! Tutustu Suomen Käsityöyrittäjien lukuisiin tapahtumiin sivuilla  http://facebook.com/suomenky ja http://suomenky.blogspot.fi 

Ensi viikolla Taitava tyyppi-blogissa kerrotaan viidestä juhlaviikkoon osallistuvasta käsityöyrittäjistä - ole siis kuulolla, mielenkiintoisia käsityötekstejä tulossa.

Haasteen takana olevat juhlivat myös itse näyttävästi käsityötä:  Taidon ja käsityön viikkoa 8.–14.4.2013 vietetään lukuisissa tapahtumissa, näyttelyissä, kursseilla sekä työpajoissa, verkkoyhteisöistä puhumattakaan. Käsi- ja taideteollisuusyhdistykset ovat valinneet viikon teemaksi nauhat ja nyörit, joiden tekemistä opetetaan taitokeskuksien työpajoissa. Linkkejä tapahtumiin täällä.

Kouluissa ympäri Suomen järjestetään viikon aikana erilaisia mahdollisuuksia oppia uusia taitoja ”Opi uusi taito” teemalla ja samalla tuodaan esille Tekstiiliopettajaliiton vuoden 2013 teemaa ”Tee käsin – voi hyvin”.
Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. puolestaa vie Taidon ja käsityön viikolla uusia taitoja ja oppia myös nauhateeman ympärillä kouluihin.

Käsityön haasteeseen ehtii vielä vastaamaan.  Tee, osallistu, opeta - tärkeintä on käsityön ilo! FB-tapahtumasivuilla on jo noin 550 osallistujaa, liity mukaan! Sivun osoite on https://www.facebook.com/events/230312970438026/ -sieltä saat ajankohtaista tietoa tapahtumista ympäri Suomen

Ei kommentteja: