8.4.13

KäsityöUFOjen Flash mob tempaus Helsingissä

KäsityöUFOjen Flash mob Helsingissä. Kuvaaja Tiina Aalto.
KäsityöUFO on keskeneräinen käsityö, flash mob tapahtuma, jossa joukko ihmisiä kerääntyy julkiselle paikalle ja tekee ennaltasovittuna ajankohtana jotain odottamatonta (Wikipedia). Tänään Helsingin päärautatieasemalla 8.4.2013 klo 16 nuo kaksi kohtasivat.

Äänimerkistä, musiikin tahdittamana noin 150 käsityöntekijää veti esille kasseistaan keskeneräisen projektin. Samalla Helsingin yliopiston käsityöopettajaopiskelijat esittivät käsityöperformanssin. Näyttävää ja kaunista menoa! Kymmenminuuttisen flash mobin jälkeen väkijoukko hajaantui: osa jäi jatkamaan käsityötä, osa kokeili käsityöopettajaopiskelijoiden performanssissaan aloittamaa perimetristä kirjontatyötä, osa kiirehti omiin menoihinsa.

Flash mobin oli käsityön hyvän mielen osoitus: tuottaa hyvää mieltä itselle ja ohikulkeville. Käsityön juhlavuonna, ja erityisesti vielä Taidon ja käsityön viikkona näytetään käsityön monet kasvot ja se että käsityö kuuluu kaikille.

Kuvia tapahtumasta löytyy Facebookin tapahtumasivulta.
HBL ehti myös kirjoittamaan aiheesta artikkelin.

Entä jos sinä järjestäisit oman käsityöUFOjen flash mobin? Tamperelaisena sinulla olisi mahdollisuus osallistua flash mobiin ke 10.4, katso FB-tapahtumasivun ohjeet tästä linkistä.

Ei kommentteja: