10.4.13

Käsityön hymyilevä lohikäärme

www.lohikaarmepuu.fi

Lohikäärmettä on  voiman, viisauden, vaurauden ja hyvän onnen symboli.

Vanhojen kiinalaisten uskomusten mukaan  lohikäärmeet asuvat talvella maan alla. Ne tulevat esiin vuoden toisena kuukautena ja saavat aikaan sateen ja ukkosen. Tämän kunniksi järjestetään värikkäitä lohikäärmejuhlia, joissa kannetaan suuria liikuteltavia paperilohikäärmeitä ja ammutaan ilotulituksia.
Tarinoiden mukaan ensimmäinen keisari sai alkunsa lohikäärmeestä.  (Wikipedia)

Positiiviseen asenteeseen liittyy myös on muotoilija (TaM) Anu Niemi-Pynttärin syksyllä 2011 perustama  taidekäsityöyritys Lohikäärmepuu. Lohikäärmepuu valmistaa ensisijaisesti rakupoltettua keramiikkaa. Yritys sijaitsee Tuusulanjärven maineikkaan kulttuurimaiseman välittömässä läheisyydessä. Yrityksen työtila on kodin yhteydessä ja sinne voi tulla tutustumaan sovitusti. Lohikäärmepuun tuotteita ovat erilaiset otukat, joita ovat mm. ilmeikkäät lohikäärmeet ja kukot sekä lehtiaiheiset laatat ja tarjoiluvadit, sekä pöyreät "piilot" rasiat. Lohikäärmepuun tuotteet ovat kotimaista, uniikkia ja laadukasta käsityötä.

"Kiertäessäni messuilla ja erilaisissa tapahtumissa myymässä  olen saanut paljon myönteistä huomiota otukoilleni. Niitä on pidetty humoristisina ja ne ovat kuulemani mukaan saaneet ihmiset enimmäkseen hyvälle tuulelle.

Ihmisillä on valtava tarve erilaisiin tarinoihin ja myös konkretiaan, jota käsityö tarjoaa ja siihen arvelen esineideni antavan kosketuspintaa. On myös hyvä antaa toisinaan tilaa sille lapselle, joka meillä kaikilla on sisimmässämme, se auttaa meitä jaksamaan."

Anu Niemi-Pynttärin keramiikkaan voi tutustua Taidon ja Käsityön viikon aikana 8.-12.4. Tuusulan kunnantalon Aulagalleriassa (os. Hyryläntie 16, 04300 Tuusula). Anu on näyttelyssä paikalla teemaviikon aikana ma ja pe klo 11-12 ja ti-to klo 18-19. Näyttely jatkuu 19.4. saakka ja on avoinna kunnantalon aukioloaikoina ma ja pe klo 8-16 ja ti-to klo 18-19.

www.lohikaarmepuu.fi
www.facebook.com/lohikaarmepuu

Muuta Taidon ja käsityön viikkoon liittyvää alueella:
Taito Uusimaan tapahtumat


Ei kommentteja: