12.4.13

Matka käsityöyrittäjäksi


Astu sisään käsityön maailmaan: www.pellavasydan.fi
Tässä viimeinen Taidon ja käsityön viikon käsityöyrittäjäesittelyistä! Mukavaa käsityöntäyteistä viikonloppua kaikille - teemaviikon tapahtumia on runsaasti loppuviikollakin käsityöyrittäjien pajoissa ja myymälöissä, tarkista vaikka lähin paikka tästä. Mikäli etsit itsetekemistä, kurkista käsi- ja taideteollisuusyhdistysen tapahtumiin tästä linkistä

Mutta nyt: Matka käsityöyrittäjäksi!

Eläkkeelle  jäätyäni aloin omaan tarpeeseeni suunnitella juuri tietyn kokoista koria. Silloin, viisi vuotta sitten, en ollut matonkuteesta virkattua koria nähnyt edes netissä. Innostuin valtavasti ja kun valmiina oli satakunta erikokoista ja – väristä koria, piti alkaa miettiä, mitä niillä tekisin. Naapurin rouvan kanssa pistimme kaupan pystyyn. Yrityksen nimeksi tuli Sisustus- ja lahjapuoti Pellavasydän. Nyt käytän nimeä Käsityö- ja Lahjapuoti, sillä viimeisen vuoden aikana käsityötarvikkeiden myynti on noussut valmiiden tuotteiden edelle.

Valmiiden korien myynti on alun huipusta hiljennyt, sillä ”kaikki” tekevät niitä itse -  nyt keskityn materiaalien ja tarvikkeiden myyntiin sekä ohjeiden antamiseen.

Erityisesti iloitsen uusista käsityön harrastajista, jotka viime aikoina ovat innostuneet verestämään kouluaikojen oppejaan. Helpot ja nykyaikaiset sisustusideat ovat parhaita innostajia ja niitä kerään ja keksin itsekin asiakkaideni iloksi. Järjestän kursseja myös putiikin ulkopuolella. Yhden illan lyhytkurssille on helppo osallistua, varsinkin, kun tarvikkeetkin saa hankittua paikan päällä.

Putiikin valikoima on hyvin laaja keittiötekstiileistä asusteisiin, kastepuvuista koruihin ja montaa lajia siltä väliltä. Pellavasydämen oman vaatemalliston suunnittelin alun perin vain isoille tytöille, mutta asiakkaiden toivomuksesta nyt pellavatunikoita ja –liivihameita löytyy kaikenkokoisille. Teen myös tilaustöitä ja korjausompelua.

Taidon ja Käsityön viikolle osuu Pellavasydän 5-vuotissynttärit, joten luvassa on monenlaista kivaa, avoimet ovet myös työhuoneelle, arvontaa, tarjouksia ja kahvitarjoilua.  Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla erilaisia käsitöitä, jotka nyt ovat muodissa.

Käsityö- ja lahjapuoti Pellavasydän
Ylinenkatu 26, Uusikaupunki

Ei kommentteja: