16.4.13

Sienimetsällä, värien perässä

Anna-Karoliina Tetrin uusin kirja nimeltä Sienivärjäys
Tekijä kertoo:
Metsän vihreyden keskellä ruskeita sieniä katsellessa harva tulee ajatelleeksi, että värien takana saattaisi piileä salaisuuksia. Vuosia sitten tein tuttavuutta metsiemme kurttuisten sammaleiden sekaan maastoutuneiden orakkaiden kanssa. Osa löyhkäsi, osa tuntui kummallisen nahkamaiselta, mutta väripadassa luonnonvärilientä keitellessä, nuo huomaamattomat sienet pääsivät loistamaan: sinistä, turkoosia ja maastonvihreää väriä. Aloin avata silmiäni enemmän, kokeilin pieniä punaisia seitikkejä, puolimätiä tatteja ja ahneena värien perään juoksin pitkin mäntymetsiä, nähdäkseni vain vilahduksenkin männynsuomuorakkaan käpymäisestä pinnasta. Ja taas sain lisää värejä: punaisia, oransseja, keltaisia ja sinervää.

Näistä kokemuksista halusin kirjoittaa kirjan, Suomen ensimmäisen suomalaisen tekijän kirjoittaman sienivärjäyskirjan.  Myönnetään, on jo vuosia ketuttanut naapurikansan aktiivisuus sieniväriaiheisten kirjojen julkaisuissa. Nyt on syytä panna kotimaisella paremmaksi. Tätä en kiertele. Kunnianhimoa kehiin, myös käsityöalalla.

Kirja sisältää tunnistusohjeita -ja kuvia. Värinäytteitä on yli 600 kappaletta eli kirjan reseptien avulla voit värjätä itsellesi vaikka 600 erilaista sienivärilankaa. Ja hullutuksia rakastaville mukana on esimerkiksi sienivärimusteen tekoa sekä sienivesivärejä!

Värikkäitä lukuhetkiä ja iloista luonnossa liikkumista,

Anna-Karoliina Tetri
käsityöyrittäjä ja tietokirjailija

Uunituoreen kirjan voi tilata suoraan kirjailijalta:
http://www.tetridesign.com/
https://www.facebook.com/tetridesign

Ei kommentteja: