21.3.13

Meitä on monta - mielipiteellä on voimaa

Metalliseppä Erkki Kokko, Ed's Craft (edscraft.com). Kuva Taina Saha

Tiesitkö että Suomessa arvioidaan olevan 10 000- 15 000 käsityöläistä, jotka työllistävät itse itsensä? Suurin osa on yksinyrittäjiä - pienistä puroista muodostuu siis iso virta.

Metalliseppä Erkki Kokko on yksi monista. Hänen yrityksensä valmistaa koruja ja entisöi asiakkaiden tuotteita. Kestävä kehitys on olennainen osa yrityksen filosofiaa.

"Korjattavat tuotteet ovat kestäneet käytössä usein jo jo vuosikymmeniä ja joskus satojakin vuosia. Korjaamalla tuotteen, jatkan sen elinkaarta. Usein kunnostettavat esineet ovat suvussa kulkeneita – ne kantavat mukanaan tarinoita ja niihin liittyy voimakkaita tunteita. Korjattuina elävät vielä sukupolvelta toiselle."

"Esineen raaka-aine on jo pääsääntöisesti valmiina asiakkaan tuodessa sen minulle. Usein joudun valmistamaan jopa työkalut entisöidäkseni tuotteen. Metallia hankin esineisiin paikoista, joihin ihmiset tuovat käytettyjä tai poisheitettyjä metalliosia. Näin saan tuotteisiin oikeanlaista patinaa."

Elämme taloudellisesti haastavia aikoja. Nyt jos koskaan käsityöyrittäjien on yhdistettävä voimansa, jotta Suomessa olisi käsityön ammattilaisuutta myös tulevaisuudessa. Osallistu nyt alan kyselyyn, ja vaikuta sen kehittämiseen!

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito tekee nyt kolmannen kerran Käsityö- ja muotoilualan yrittäjä -kyselyyn, jolla keräämme tietoja yrittäjien tilanteesta ja tarvittavista kehittämistoimenpiteistä. Kysely toteutetaan yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa.Teemme kyselyt myös sisäänostajille ja messujärjestäjille.

Toivomme alan yrittäjien osallistuvan kyselyyn aktiivisesti. Käytämme kyselyn tuloksia toimialan kehittämiseen ja toimitamme tietoa päättäjille ja tutkijoille. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.
Kerromme kyselyn tuloksista taito.fi sivuilla syksyllä 2013.

Yhteystiedot jättäneiden vastaajien kesken arvomme kolme Taito-lehden vuosikertaa. Voittajiin otamme yhteyttä sähköpostitse ja arvonnan tulokset julkaisemme taito.fi sivuilla.
Vastaaminen vie arviolta 5-10 minuuttia.
Vastausaikaa on 24.3.2013 saakka.


Klikkaa kyselylomakkeeseen tästä:
http://digiumenterprise.com/answer/?sid=917092&chk=XWJHRKNX

Tutustu myös Ed's Craftiin tarkemmin viime vuonna toteutetun Kestävä kehitys-videon kautta: http://youtu.be/-V1wjs5iecM?t=1m37s

Ei kommentteja: