27.2.13

Oma käsityöjuttu

Tallukkaat, Näpsä-käsityökoulu. Kuvaaja Reetta Tervekangas.
Yläasteella olin erilainen nuori. Muut ompelivat monogrammin, minä suunnittelin kiinalaisen lohikäärmeen ja kirjailin sen tyynynpäälliseen. Myöhemmin samana vuonna luokkakaverit valmistivat flaneliyöpaidat, ja minä taistelin tahtoni läpi ommella ommella oman versioni, yönsinisen satiiniluomuksen, jossa oli kultaista koristenauhaa.

Aina ei tarvitse tehdä asioita helpomman kautta. Onneksi opettajani antoi mahdollisuuden yrittää - ja onnistua, tehdä jotain josta oikeasti pidin.

Mikä on tämän päivän "kiinalainen lohikäärme"?

Katselin kuvia nuorten tekemistä töistä, ja ainakin minä innostuin heti tallukkaista. Monet työvaiheet vaativat tuntikausien paneutumisen, valmistuksessa on paljon uutta asiaa eikä eikä homma mene välttämättä mene ensimmäisellä kerralla täydellisesti putkeen.

Kuka uskaltaa laittaa itsensä likoon, sitähän voisi vaikka onnistuakin?

Mitä ovat tallukkaat?  Infoa ja kokemuksia esimerkiksi seuraavista linkeistä:
Tallukoiden esittely
Blogiteksti, tekstiiliopettajien kokemuksia tallukas-kurssilta

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Tallukkaat eivät olleet yhtään niin työläät tehdä kuin luulin. Ei ollenkaan. Moni "perusompelus" on paljon työläämpi ja itselle esimerkiksi käsin neulonta on huomattavasti työläämmän oloista.

Olen käyttänyt nyt tallukkaitani kolmisen kuukautta todella runsaasti ja ne ovat kertakaikkisen huiput talvikengät. Kevättä odottaa toinen pari hyllyssä valmiina.

taitava tyyppi kirjoitti...

Hei Miia, onko sulla jakaa millaiset tallukkaat teit? Taitava tyyppikin janoaa pääsemistä tallukkakurssille ja on kiinnostunut millaista kaikkea sitä voisi tehdäkään...