22.2.13

Taitoviikko lähestyy!

Nyöritkö muka vanhanaikaisia? Opettele herkullisen pullonyörin teko
Tiesitkö, että Taidon ja käsityön -viikko 8.-14.4 on valtakunnallinen tapahtumaviikko? Se nostaa esille suomalaista osaamista, taitoa sekä käsityökulttuuria ja muotoilua.  Käsityö voisi kuitenkin olla vieläkin näkyvämpää! Nyt on aika suunnitella miten.

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry, Tekstiiliopettajaliitto TOL ry ja Teknisten aineiden opettajat – TAO r.y. haastavat kaikki käsityön harrastajat ja ammattilaiset mukaan! Ota haaste vastaan ja tuo esille oma käsityön näkökulmasi ja näytä, että käsityöllä on merkitystä. Käsityö elämässä -sivusto antaa monia vinkkejä käsityöaktivismiin. Olet myös lämpimästi tervetullut Taitokeskusten pajoihin tekemään käsitöitä mukavassa porukassa. 

Kouluissa ympäri Suomen järjestetään viikon aikana erilaisia mahdollisuuksia oppia uutta ”Opi uusi taito” teemalla ja samalla tuodaan esille Tekstiiliopettajaliiton vuoden 2013 teemaa ”Tee käsin – voi hyvin”. Käsi- ja taideteollisuusyhdistykset ovat valinneet viikon teemaksi nauhat ja nyörit, joiden tekemistä opetetaan Taitokeskuksien työpajoissa.

Ennakkotunnelmointiin pääsee Taito-lehden artikkelin avulla: linkin jutussa tehdään köyttä hupliukon avulla. Voit kokeilla myös kauniin setukais-pullonyörin tekoa, ohje tässä linkissä.


Taidon ja käsityön viikon tapahtumasivulla Facebookissa kerrotaan käsitöistä ja viikon tapahtumista lisää.


2 kommenttia:

nätti rätti kirjoitti...

Heips, tiedoksi vaan, että minä linkitin blogistani tähän postaukseen, kun kokeilin tuota pullonyörin tekemistä... terkuin, Eija/Taito Ylä-Savo

taitava tyyppi kirjoitti...

Kiva juttu, kiitos - kävin kurkkaamassa blogiasi ja nyöriä. Kiinnostava blogi, pullonyörinalku herkullinen... Kunhan ehdin, minua kiinnostaa kokeille nyörinvalmistusta jostain muusta materiaalista kuin villasta ja soveltaa tekniikkaa kassin hihnoiksi...