2.4.12

Aarrekartta


Raija Rastas 2011. Aarrekartta 1: Joku odottaa sinua. 

Ompelu, kirjonta, silkki, puuvilla, kultalanka, metallinappi, halkaisija 26 cm

 Ostan kirpputorilta hylätyn matkamuiston, löydän vanhoja matkakirjoja. Kuvia Pariisista, Venetsiasta, Pekingin kielletystä kaupungista , Leningradista. Lumoavat valokuvat ja esineet kertovat monia tarinoita. Selaan samalla sivuja omalta matkaltani. Ilman yllättäviä kohtaamisia en olisi minä.

Löydän joka päivä uusia aarteita. Löydän jalkakäytävän auringossa kimaltelevan ryppyisen pinnan, puiden runkojen karttoja, rakennusten muotoja ja leimoja. Löydän unelmia ja haaveita, revittyjä kerroksia, outoja kokoelmia. Olen lähellä ja samalla kaukana.

Meillä jokaisella matkareitti on erilainen, arvokas ja uusia mahdollisuuksia täynnä. Ole avoin, utelias elämälle, kuuntele - huomaat, että aarre löytyy lähempänä kuin arvaatkaan.


Tekstiilitaiteilija Raija Rastas työskentelee Vantaan Seutulan kylässä keskellä kulttuurimaisemaa ja luontoa. Hänen keskeisintä tuotantoaan ovat julkisten tilojen ja kotien tekstiilitaideteokset, veistokselliset tekstiilikorut sekä kirkkotekstiilien suunnittelu. Lisäksi hän toteuttaa vuorovaikutteisia luentoja ja taidetyöpajoja.

2 kommenttia:

johanna kirjoitti...

Tätä blogia lisää :) ...mielenkintoista ja taitavaa asiaa! Kiitos!

taitava tyyppi kirjoitti...

Taitava tyyppi kiittää sinua, kiitos kommentoinnista ja mielenkiinnosta! Kuten varmaan huomasitkin, blogissa on juuri julkaistu satu paperimassatiikerin inspiroimana. Ensi viikolla juhlitaan käsityötä olan takaa, ja postauksia tulee roppakaupalla, mm: Maanantaina kehittämispäällikkö Marika Sarha Taito ry:stä ja Miia Collanus Käspaikan ystävät – käsityö verkossa ry:stä keskustelevat käsityöstä ja taidosta blogiin liitetyssä Taitoradiossa, torstaina kerrotaan Taito-palkinnon saajasta, käsityöyrittäjän käyttämästä tekniikasta ja viikonloppuna tunnelmoidaan lasten ja nuorten muotoilukasvatushankkeen päätapahtuman, Täpliä, raitoja ja rytmejä -karnevaalin myötä.