15.1.14

Folkista poppia käsityö- ja muotoilualan kilpailu 2014

 

Folkista poppia käsityö- ja muotoilutuotteiden suunnittelukilpailulla etsitään uudenlaisia tuotteita, joiden suunnittelussa on hyödynnetty raikkaalla tavalla suomalaista kansanperinnettä ja/tai perinteisiä käsityötuotteita ja -tekniikoita.  Kilpailuun osallistuvat tuotteet  voivat olla esimerkiksi koruja,  vaatteita, sisustus- tai käyttötuotteita. Materiaalivalinta on vapaa. Kilpailu on avoin ammattilaisille, harrastajille ja opiskelijoille.


KILPAILUN AIKATAULU
Kilpailuun osallistumisaika 15.1.–31.3.2014.
Kilpailuun osallistuneista parhaista kuvallisista ehdotuksista (luonnos, suunnitelma tai kuva valmiista työstä) valitaan 5–10 finalistityötä. Finalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 30.4.2014 mennessä ja finalistit julkistetaan www.taito.fi  -sivuilla toukokuussa 2014.

Voittaja julkistetaan www.taito.fi sivuilla elokuun lopussa. Finalistituotteista järjestetään näyttely syksyllä 2014. Kilpailun tulokset esitellään Taitoliiton verkkosivuilla, julkaisussa, sosiaalisessa mediassa ja Taito-lehdessä.

NÄIN OSALLISTUTKilpailuun osallistutaan piirroksella, luonnoksella, kuvalla valmiista tuotteesta tai muulla kuvallisella aineistolla. Kilpailutöiden tulee olla ennen julkaisemattomia ja tekijällä tulee olla tekijänoikeus kilpailutyöhön. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä www.taito.fi  -sivuilla oleva lomake. Lomakkeen yhteyteen liitetään kuva/kuvia kilpailutyöstä. Kuvia voi olla enintään kolme kappaletta ja niiden tiedostomuoto voi olla pdf tai jpg. Suurin sallittu liitteen koko 1 Mt. Kilpailun järjestäjällä on oikeus pyytää lisäkuvia ehdotuksesta.
Valitut finalistit toimittavat lopullisen, valmiin kilpailutyön/tuotteen Taitoliittoon 18.6.2014 klo 16 mennessä. Lähetysosoite: Taitoliitto, Kalevankatu 61, 00180 Helsinki.

Kilpailuehdotusten sähköisen jättämisen yhteydessä kilpailija ilmoittaa nimimerkin, joka toimii tunnisteena valintatilanteessa ja myöhemmin kilpailijan tunnistamisessa. Kilpailuun on ilmoittauduttava 31.3.2014 klo 24.00 mennessä.

Digitaalisia kilpailutöitä ei palauteta. Finalistit vastaavat itse kilpailutuotteiden kuljetuskustannuksista ja vakuutuksista. Työt palautetaan syksyllä 2014 näyttelyn jälkeen.

Kilpailijat voivat esittää kilpailua koskevia kysymyksiä. Kysymykset esitetään kirjallisesti osoitteella marika.sarha(at)taito.fi .

PALKINNOTPalkintosumma on yhteensä 3. 000 euroa
1. sija 1800 €
2. sija 800 €
3. sija 400 €
Kilpailussa voidaan antaa kunniamainintoja sekä jakaa palkintosumma myös toisin.

Finalistien ja voittajan valinnan tekee palkintoraati johon kuuluvat tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen, Taito-lehden toimituspäällikkö Tiina Aalto sekä museolehtori Raija Manninen / Suomen käsityön museo.
Arvostelussa painotetaan tarkoituksenmukaisia materiaalivalintoja, muotokieltä, tuotemuotoilun innovatiivisuutta, perinteen soveltamista sekä tuotteen kestävyyttä ja selkeyttä.  Palkintolautakunta kiinnittää lisäksi erityistä huomiota tuotteen valmistettavuuteen käsityömenetelmillä, elinkaaren ekologisuuteen ja käytännöllisyyteen.

Osallistujilla on tekijänoikeus kilpailuehdotuksiinsa. Kilpailun järjestäjällä on etuoikeus kilpailuehdotusten lunastukseen.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ
TAITOLIITTO /Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry
KALEVANKATU 61, 00180 HELSINKI
WWW.TAITO.FI

Ei kommentteja: