18.11.13

Palkitseva käsityö

Käsityö on suositumpaa kuin koskaan. Sen pääsi todistamaan mm viime viikonlopun Suomen kädentaidot messuilla Tampereella, joilla kävi lähes 37 000 käsityöihmistä, Taitava tyyppi mukaan luettuna. Hulinaa riitti ja setelelit vaihtoivat omistajaa. Minäkin ostin ensimmäiset joululahjani.

Käsityöinnostus on synnyttänyt myös uusia käsityöpalkintoja. Ehkäpä me - tavalliset käsityöntekijät- ja kuluttajat tarvitsemme esikuvia? Käsityöhön kun liittyy -ainakin minulla- halu kilvoitella, tulla aina vaan paremmaksi ja taitavammaksi - oppia uusia asioita ja tekniikoita.

Tampereella palkittiin kolmenlaisia uusia esikuvija, osaajia, joista jokainen on omalla tavallaan todella mielenkiintoinen.

Vuoden artesaani Riikka Peltola, kuva Suomen kädentaidot-messut

 1. Vuoden artesaani Riikka Peltola. Kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista valmistuneille tai valmistuville oppilaille.Tällä kertaa Ikatasta valmistunut nuori vaatesuunnittelija voitti herkällä ja kauniilla vaatekokonaisuudella vuoden lopputyön. Ihastuin. Mistä näitä saa???

Vuoden uutuustuote 2013 Kehä-sivupöytä, kuva Suomen kädentaidot-messut

2. Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2013 -kilpailun voittajaksi valittiin Kehä-sivupöytä, jonka on
suunnitellut ja valmistanut Arto Halmetoja / Studio Arto Halmetoja Orivedeltä.

Pöydän voi laittaa kasaan, ja materiaalit voi voi valita omaan sisustukseen sopivaksi. Tyylikästä!Vuoden Taito-Finlandia 2013, Hattulan kaakelitehdas/yrittäjä Susanna Palovaara, Kuva Suomen Kädentaidot-messut
3. Päätähti messuilla oli tietysti vuoden Taito-Finlandian voittaja, Hattulan Kaakelitehdas.
Vanhat menetelmät ja uusi muotoilulähtöinen asenne olivat voittajan valitsijan, Paola Suhosen pääkriterit. Hattulan kaakelitehtaan sivuilla oli sitten pakko käydä, ja kyllä tämä voittaja sai minun sydämein sulamaan kauniilla jugend-seinälaatoilla.

Ei kommentteja: